GPX Energiebank

De online energiebank – transparant, betrouwbaar en groen

Garanties van Oorsprong

Garantie van Oorsprong certificaten zijn het wettelijk erkende bewijs van een bepaalde aan het openbare net geleverde hoeveelheid elektrische energie. Bron, plaats en hoeveelheid worden nauwkeurig geregistreerd en gecertificeerd. Energieleveranciers moeten Garantie van Oorsprong certificaten of GVO’s aankopen om te bewijzen dat ze een bepaalde hoeveelheid groene energie hebben geleverd. Zij bepalen waar de certificaten vandaan komen en kopen vaak de goedkoopste buitenlandse. Zij maken een behoorlijke marge en leveren altijd alleen binnen een energiecontract.

GPX Energiebank belooft dat iedereen zelf Garantie van Oorsprong certificaten naar eigen keuze in kan kopen zonder eerst van energieleverancier te veranderen. Energie die door het elektriciteitsnet stroomt is overal ter wereld eigenlijk anoniem. Het unieke systeem van GPX kan verbruik verbinden met de informatie over de oorsprong.

GPX Energiebank levert alleen Garanties van Oorsprong van duurzame bronnen. Door jouw aankoop van Garanties van Oorsprong is gewaarborgd dat jouw energie groen is opgewekt. Je maakt het door mee te doen mogelijk dat de groene bron van jouw keuze energie kan produceren. Door je aankoop kunnen op den duur steeds meer nieuwe duurzame bronnen gebouwd worden.

Delen
Delen