GPX Energiebank

De online energiebank – transparant, betrouwbaar en groen

Energieverbruik checken

Check je energieverbruik

Je kunt hier je energieverbruik checken. Je vult je energieverbruik in door de aanwijzingen hieronder te volgen en vergelijkt het energieverbruik met de hoeveelheid GVO’s die nodig zijn om dat verbruik te verduurzamen. Na de aanschaf van GVO’s kun je in je gratis energiebankrekening dynamisch bijhouden hoe groen je energieverbruik in de loop van de tijd is.

Ik heb nog geen digitale meter

Er zijn 3 soorten klassieke meters:

Ouderwetse kWh-meter met draaischijf

Je hebt een elektriciteitsmeter met één telwerk. Je hoeft alleen de cijfers voor de komma door te geven. Sommige meters geven ook cijfer(s) achter de komma weer. Deze hoef je niet door te geven.

Meter met twee telwerken

+2. Meter met twee telwerken. Bij sommige elektriciteitsmeters staan de telwerken naast elkaar. Telwerk I is meestal het bovenste of het linker telwerk en telwerk II het onderste of rechter telwerk. Dit staat altijd aangegeven op de meter met ‘I’ of ’II’. In Brabant zijn er ook elektriciteitsmeters waarbij telwerk I het rechter telwerk is. Kijk dus altijd goed naar de aanduiding op de meter. Als slechts een van de telwerken beweegt geef dan de stand door die oploopt.

Meter met drie telwerken

Het derde telwerk is dan voor teruglevering of het totaal van de eerste twee telwerken. Je hoeft alleen de eerste twee standen in te vullen

Ik heb al wel een digitale meter

Indien je een digitale of ‘smart’ meter hebt, verwijzen wij voor informatie en handleidingen naar:

Delen
Delen