GPX Energiebank

De online energiebank – transparant, betrouwbaar en groen

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

GPX Energiebank is een plek waar particulieren, organisaties en bedrijven hun elektriciteitsverbruik volledig naar eigen wens kunnen vergroenen.

Open nu je gratis rekening:

Gekochte Garanties van Oorsprong worden zichtbaar in je energiebankrekening, en worden afgeboekt in verhouding met je energieverbruik zoals je dat hebt opgegeven.

Wat je nog meer kunt doen met je gratis energierekening:

Heb je eenmaal een gratis rekening geopend dan kun je je vergroende energieverbruik bijhouden in een overzicht en bankafschriften downloaden en afdrukken als bewijs:

1. Open een energiebankrekening

Je maakt een energiebankrekening aan via ‘Inloggen GPX Energiebank’ door een e-mailadres en wachtwoord op te geven.

2. De startpositie van je Energiebankrekening

Vervolgens vul je de meterstand in op de accountpagina. Deze meterstand dient als startpunt. Er zijn twee meetpunten nodig om het verschil tussen de meterstanden te bepalen. Het verschil en de tijd tussen de twee meterstanden wordt gebruikt om het gemiddelde verbruik per jaar te berekenen. Er hoeft dus niet precies een jaar tussen de twee meetmomenten te zitten. Wel dienen er twee meterstanden te worden ingevoerd voor de berekening van een advies en om een consumptiebewijs te kunnen tonen op je energiebankrekening.

3. Het aanvullen van je Energiebankrekening

Je kiest de Garanties van Oorsprong die je wilt aankopen uit ons aanbod. Dit kan op basis van herkomst(locatie) en productiemethoden. Vervolgens reken je deze af.

4. Het afschrift van je Energiebankrekening

GPX Energiebank registreert je verrichting en toont het op je energiebankrekening.

5. Het overzicht van je Energiebankrekening

Op je energiebankrekening zijn de transacties zichtbaar, ook hoeveel je hebt vergroend (je ‘saldo’ aan groene elektriciteit) en wat de herkomst is.

Het periodiek invullen van de meterstanden laat je toe om daadwerkelijk alle elektriciteit die je verbruikt te vergroenen. Je kunt je ‘bankafschrift’ inzien en printen. Wij geven inzicht in je verbruik en aankopen van de afgelopen drie jaar. Het is voor een aankoop niet verplicht om meterstanden in te vullen, alleen wordt dan je energieverbruik niet getoond in je energiebankrekening.

Kijk voor meer informatie op de informatiepagina of stel je vraag op de contactpagina. Wij helpen je graag verder.
Delen
Delen